Ciasto ananasowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1.Białka ubić na sztywną pianę. Wsypywać stopniowo cukier ubijając. Do masy dodać zółtka, ubijać chwile, wsypywać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylac ciasto. Piec ok.40min. w temperaturze 180 stopni C.Wyjąc wystudzić.
2.2. Przygotowanie kremu:
Ananasy osączyć, pokroic w kostkę. Ugotować budyn z 2 łyzkami cukru (używając zamiast mleka syropu z ananasów). Wystudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po 1 łyzce budyniu, ucierając aż masa bedzie gładka
3.3. Przyrządzić beze
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawac cukier, wciąż ubijając aż sie rozpusci. Połączyć z wiórkami. Wyłożyć masę na wyśvieloną pergaminem blachę. Piec ok 30min w temp. 180 stopni C.
Komentarze