Ciasto architekta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.masa budyniowa:
z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.
2.masa serowa:
galaretkę rozpuścić w 1 i 0,5 szklanki wody, gdy zacznie tężeć, połączyć z serkami homogenizowanymi i wymieszać.
3.banany obrać, pokroić w plastry o grubości biszkoptu ciemnego i skropić sokiem z cytryny.
4.przełożenie ciasta:
biszkopt jasny - masa ciemna - biszkopt ciemny z kółeczkami - w każde kółko włożyć kawałek banana - masa serowa - wcisnąć w masę serową ciemne kółeczka - masa jasna - na wierzch polewa.
5.zamiast bananów można dać inne owoce, np. brzoskwinie z puszki.
Komentarze