Ciasto bananowe z malinami - na zimno

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przyjemnie orzeźwiające ciasto, które będzie idealne na nadchodzące lato.

  • 15 min

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Masa bananowa:
    1 kg bananów
    4 łyżki cukru
    20 dag masła
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka malinowa
    Biszkopty

Ciasto bananowe z malinami - na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody, a malinową według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puch. Banany zmiksować w osobnym naczyniu dodać do utartego masła. Do masy dodać tężejącą żółtą galaretkę. Wyłożyć na biszkopty, wierzch posypać malinami delikatnie je wciskając w masę. Zalać galaretką malinową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy