Ciasto bananowo - krówkowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, wilgotne, aromatyczne ciasto. Najlepiej sprawdzi się do niego masa krówkowa o smaku orzechowym.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Banany dojrzałe - 5szt
    Jajka - 5szt
    Cukier - 1 łyżka
    Masa krówkowa (najlepiej orzechowa) - 1 puszka 400g
    Masło - 150g
    Mąka pszenna - 200g
    Proszek do pieczenia - 1 łyżka

Ciasto bananowo - krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto bananowo - krówkowe 1. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy masę krówkową, roztopione masło, przesianą mąkę i proszek. Miksujemy dalej.
    Banany kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką.

    Wykładamy do natłuszczonej tortownicy 26cm.
  • Ciasto bananowo - krówkowe 2. Pieczemy w 190 stopniach 50 minut (do suchego patyczka).
    Studzimy.

Porady

Warto wypróbować to ciasto również z masą krówkową klasyczną lub czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy