Ciasto cappuccino

0 (0 ocen)

bardzo smaczne

Składniki:

  • biszkopt:
    • 5 – 6 jajek
    • szklanka cukru
    • szklanka mąki krupczatki
    • łyżeczka proszku do pieczenia
    • łyżeczka octu
    masa:
    • 2 szklanki mleka
    • 5 żółtek
    • 1,5 kostki masła
    • 2 lub 3 łyżki wódki
    • szklanka cukru pudru
    • 2 op. cappuccino waniliowego
    • ½ litra śmietany kremówki
    • 4 łyżki cukru
    • 2 łyżeczki żelatyny
    • budyń waniliowy

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubij z cukrem. Do żółtek dodaj proszek do pieczenia, mąkę i ocet, szybko wymieszaj, upiecz.
  • 2. Masa: mleko, budyń i cappuccino ugotuj. Gdy ostygnie dodaj żółtka, masło, cukier puder i wódkę, dokładnie utrzyj. Masę wyłóż na biszkopt. Na górę wyłóż wcześniej ubitą z cukrem i rozpuszczoną żelatyną śmietanę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy