Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować biszkopt: ubić białka z odrobiną soli, dodawać żółtka, cukier, aromat, delikatnie wmieszać mąkę, suchy budyń, kakao i proszek do pieczenia. Upiec. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż.
2. Ugotować budyń. Wystudzony zmiksować z margaryną.
3.Przygotować masę cappuccino: zagotować mleko, rozpuścić kawę cappuccino i rozpuszczalną, wystudzić. Jak będzie zimne wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody, wystudzić i wmieszać do masy.
Uwaga! Gotowe biszkopty można nasączyć ponczem: 1 szklanka wody + sok z cytryny + 1 łyżka cukru.
Przełożenie ciasta od dołu:
połowa biszkoptu
masa budyniowa
masa cappuccino (odłożyć trochę do dekoracji)
połowa biszkoptu
reszta masy kawowej
Gotowe ciasto posypać tartą czekoladą lub posypką czekoladową.
Komentarze