Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE CIASTO I:
Białka ubić na sztywno dodać cukier. Ciągle ubijamy i dodajemy żółtka --powoli. Mąkę przesiewamz proszkiem do pieczenia.Delikatnie dodajemy do ubitej masy jajecznej.Pieczemy biszkopt. Po wystudzeniu przekroić na pół.
PRZYGOTOWANIE CIASTA II:
Białka ubić na sztywno dodać cukier, następnie kokos z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec na złoty kolor w temp.170* tak około 30 minut.
PRZYGOTOWANIE MASY:
Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka --dobrze wymieszać i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać powoli po łyżce zimny budyń oraz kawę w proszku.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
--CIASTO I ( połowa)
--MASA
--CIASTO II (beza)
--MASA
--CIASTO I (druga połowa)
--Ciacho można polać polewą.
Porady
ciasto przy przekładaniu możemy nasączyć --( odsypać dwie łyżki kawy, zaparzyć, można dodać trochę likieru kawowego) --ciacho nasączone jest jeszcze bardziej aksamitne.
Komentarze