Ciasto cukiniowe z kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Cukinia jeszcze dostępna w sklepach. Do dzieła:))

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x35cm
    Kruszonka:
    150g mąki
    70g cukru
    70g roztopionego masła
    4 łyżki kokosu

    Ciasto:
    4 jajka
    500g cukinii
    1 szklanka cukru
    ¾ szklanki oleju
    400g mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasto cukiniowe z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka:
    Składniki kruszonki zagnieść palcami.
  • 2. Ciasto:
    Cukinię umyć, wydrążyć pestki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę. Nie przerywając miksowania wlewać partiami olej, wkładać cukinię oraz wsypywać mąkę z proszkiem. Przełożyć do blaszki z papierem do pieczenia, posypać kruszonką i piec w 180 stopniach ok. 40 minut. Do suchego patyczka. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy