6 łyżek otrębów
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
5 małych jaj
kostka sera 250g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka z dwóch cytryn
100ml zaprawy cytrynowej (można użyć soku z cytryny)
słodzik/miód/cukier
Ciasto cytrynowe - z otrębami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Z cytryny ścieramy skórkę - ja użyłam i małej i dużej tarki.
Otręby, budyń, żółtka, słodzik, proszek, zaprawę i ser - dokładnie miksujemy.
Następnie dodajemy skórkę z cytryny, białka - i delikatnie mieszamy.
Masę nakładamy do formy - delikatnie posmarowałam ją olejem i posypałam otrębami.
Ciasto pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180stopni.
Komentarze