Ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe. Idealne na podwieczorek

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    200 g czekolady gorzkiej
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1 i 1/2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić z czekoladą nad parą wodną. Przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem, mąkę z proszkiem i białka ubite na sztywno. Ciasto przełożyć do formy keksowej. Piec 45 minut w temp. 180 s C. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy