Ciasto kakaowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Nie wszystko co czekoladowe jest pyszne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • kostka margaryny (250 gram)
    1 i 1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. mleka
    2 łyżki kakao
    3 jajka
    1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    opakowanie cukru wanilinowego
    forma 30x 25

Ciasto kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę przełożyć do rondelka razem z cukrami, mlekiem i kakao. Rozpuszczamy, aż się zagotują, cały czas mieszając.Studzimy.
  • 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do wystudzonej masy "czekoladowej" dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier wanilinowy. Mieszamy. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Wylewamy na formę o wymiarach 30x25 i pieczemy około 40 min (do suchego patyczka).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy