Ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Niebo w gębie!

  • 45 min

Składniki:

  • 1kg mąki
    1kg czekolady gorzkiej 70%
    1,2kg cukru
    16 jaj
    0,7kg masło

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Utrzeć jajka z cukrem. Połączyć roztopioną czekoladę z mąką a na końcu dodać utarte jajka. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i piec w niej ciasto przez 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu niech ciasto wystygnie o wstawić do lodówki do schłodzenia.

Porady

W czasie pieczenia sprawdzić wykałaczką ciasto. Ma być półpłynne w środku. Po schłodzeniu wyciągnąć z blachy i kroić ciepłym nożem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy