Ciasto czekoladowe

0 (0 ocen)

świetne czekoladowe ciasto,

Składniki:

  • 5 jaj
    10 łyżek mąki
    1 szklanka cukru
    5 łyżek mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    1 litr mleka
    1 kostka masła
    500 ml śmietany kremówki
    2 czekolady białe
    200 gram nutelli
    do dekoracji bita śmietana

Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli żółtka. Nastepnie przesiewamy mąkę mąkę ziemniaczaną i proszek . Delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wylożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Budyń gotujemy według przepisu. Zostawiamy do ostygniecia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolade dolewamy do niej śmietane 30 procentową i dokladnie mięszamy.Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy z nutella . Powoli dodajemy zimny budyń. a na koniec zmiksowana smietane . Miksujemy az masa będzie puszysta. Biszkopt kroimy na pół. Smarujemy masą . Całe ciasto równiez pokrywamy kremem . Dekorujemy bita śmietana.

Komentarze

Podobne przepisy