Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek. Białka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli żółtka. Nastepnie przesiewamy mąkę mąkę ziemniaczaną i proszek . Delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wylożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Budyń gotujemy według przepisu. Zostawiamy do ostygniecia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolade dolewamy do niej śmietane 30 procentową i dokladnie mięszamy.Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy z nutella . Powoli dodajemy zimny budyń. a na koniec zmiksowana smietane . Miksujemy az masa będzie puszysta. Biszkopt kroimy na pół. Smarujemy masą . Całe ciasto równiez pokrywamy kremem . Dekorujemy bita śmietana.
Komentarze