Ciasto czekoladowy sen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
białka ubijmy na sztywno z cukrem dodajemy żółtka .Następnie dodajemy mąke i proszek do pieczenia. Miksujemy lub mieszmy drewnianą łyżką. Wylewamy na pergamin (blacha) piec 160-180 około 15-25 min ostudzić przekroić na 2 cześci
2.krem czekoladowy :
Budynie przygotowujemy tak jak w przepisie można dołożyć łyżke kartoflanki
studzimy
Mleczną czekolade roztapimy w kąpieli wodnej
gorzką kroimy na drobne kawałki
Margaryne kasie ucieramy dodając stopniowo budyń nastepnie roztopioną czekolade i kawałki gorzkiej
3.masa śmietanowa
śmietane ubijamy na sztywno z cukrami
Żelatyne około 3 łyżeczek rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody dodajemy do masy śmietanowej
Komentarze