Ciasto dojrzewające na pierniki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Najlepszy przepis na pierniczki, wspaniały smak i niezwykły, świąteczny aromat

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg miodu
    0,5 kg cukru
    0,5 kg masła
    6 jaj
    1,5 kg mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1-1,5 łyżeczki sody
    przyprawa do piernika, przyprawa korzenna, cynamon
    skórka z pomarańczy
    olejek pomarańczowy

Ciasto dojrzewające na pierniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód, cukier i masło rozpuścić z przyprawami korzennymi, skórką i olejkami.

    Po ostygnięciu wmieszać jajka.

    Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą, dodać do masy.

    Odstawić w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy