Ciasto dyniowo-pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.całe jajka "L", cukier, miękka palma utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach
2.wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem wymieszać z 1 minutę - wsypać startą dynię na drobnych oczkach, dodać kawałeczki pomarańczy i połowę startej skórki z wyparzonej pomarańczy ............tortownica 24cm, wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 40-45 minut - zostawić w blaszce do wystygnięcia
3.zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać zimny serek homogenizowany waniliowy, wsypać galaretkę i mikserem wszystko połączyć
4.wierzch zimnego ciasta posmarować kremem i posypać resztą startej skórki z pomarańczy, schować do lodówki na 2 godziny
Komentarze