Ciasto extra marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto:
Mąkę,cukier,startą marchewkę,olej,jajka,cynamon,kakao,proszek do pieczenia oraz sodę miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na okrągłą blaszkę wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą.Pieczemy w 180st. C ok. 40 minut - do tzw. suchego patyczka.
2.2.Krem:
Miksujemy margarynę do uzyskania gładkiej masy,dodajemy po łyżce twaróg ciągle miksując. Na koniec wsypujemy cukier puder i także go miksujemy.
3.3. Ciasto kroimy na pół. Na dolnej warstwie układamy maliny, smarujemy warstwę kremu, znowu maliny i znowu warstwa kremu. Kładziemy wierzchnią warstwę ciasta. Możemy je oblać polewą czekoladową, posypać cukrem pudrem lub posmarować resztą kremu i posypać malinami.
Porady
Aby krem się nie zważył, nie był rzadki ważne,by dobrze rozmiksować margarynę, a twaróg nie powinien być rzadki.
Komentarze