Ciasto francuskie z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo łatwe w wykonaniu, wygląda równie efektownie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
    tabliczka czekolady - u mnie z bakaliami,
    jajko

Ciasto francuskie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na środek ciasta francuskiego wykładamy całą czekoladę.

    Nacinamy ciasto na ok 2 cm pod kątem do czekolady z obu stron.

    Zawijamy górę i kolejno kawałki ciasta francuskiego - raz z lewej, raz z prawej, aby powstał warkocz.

    Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 23-25 minut do zarumienienia.

    Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy