Ciasto francuskie z kremem

0 (0 ocen)

  • 18 min

Tego nauczyłem się na szkoleniu

  • 18 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    1 op. kremu francuskiego
    500 ml mleka
    200 g masła

Ciasto francuskie z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części i oba płaty ciasta pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut, do zrumienienia ciasta.Krem karpatka mieszamy w 250 ml mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już wlewamy mleko z kremem.Całość gotujemy jeszcze 3 minuty cały czas mieszając. Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.Na wierzch można posypać cukrem pudrem i przyozdobić czekoladą/lukrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy