Ciasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszna karnawałowa przekąska, która może być także sycącym śniadaniem

  • 5 min

Składniki:

  • op. 275 g ciasta francuskiego
    4 połówki brzoskwiń z syropu
    15 plasterków oscypka lub wędzonego sera
    suszona żurawina

Ciasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piec nastawiamy na 220 stopni z termoobiegiem.
    Ciasto kroimy na 5 rzędów, każdy dzielimy na trzy części. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Układamy po plasterku oscypka i pokrojone w plasterki brzoskwinie, po 2-3 kawałki na porcję. Układamy na papierze do pieczenia.
    Pieczemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy