Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mortadele,pieczarki,paprykę,cebule kroimy na mniejsze części najlepiej w paseczki.
2.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy wszystkie,wcześniej pokrojone składniki zaczynając od cebuli.Pod koniec dodać przyprawę do pizzy,dobrze wymieszać i chwilę podsmażyć.Ostudzić.
3.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy surowe ciasto francuskie formując wyższe brzegi.Na ciasto wykładamy wcześniej podsmażone i ostudzone składniki,posypujemy startym żółtym serem.
4.Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy do momentu aż ciasto się zarumieni.
Upieczone ciasto podajemy z keczupem.
Smacznego
Porady
Jeśli chcemy zaoszczędzić czasu na przygotowaniu potrawy,wszystkie pokrojone surowe składniki kładziemy bezpośrednio na surowe ciasto,nie podsmażając ich.
Komentarze