Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą

0 (0 ocen)

Taki rodzaj pizzy zasmakuje i małym i dużym.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    40 dkg mortadeli
    30 dkg pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    20 dkg sera żółtego
    przyprawa do pizzy
    keczup
    olej do smażenia

Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą 1. Mortadele,pieczarki,paprykę,cebule kroimy na mniejsze części najlepiej w paseczki.
  • Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy wszystkie,wcześniej pokrojone składniki zaczynając od cebuli.Pod koniec dodać przyprawę do pizzy,dobrze wymieszać i chwilę podsmażyć.Ostudzić.
  • Ciasto francuskie z warzywami i mortadelą 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy surowe ciasto francuskie formując wyższe brzegi.Na ciasto wykładamy wcześniej podsmażone i ostudzone składniki,posypujemy startym żółtym serem.
  • 4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy do momentu aż ciasto się zarumieni.
    Upieczone ciasto podajemy z keczupem.
    Smacznego

Porady

Jeśli chcemy zaoszczędzić czasu na przygotowaniu potrawy,wszystkie pokrojone surowe składniki kładziemy bezpośrednio na surowe ciasto,nie podsmażając ich.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy