Ciasto jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i puszyste ciasto

  • 60 min

Składniki:

  • -3 jajka
    -2 szklanki mąki pszennej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -150 g jogurtu naturalnego
    -1.5 szklanki cukru
    -3/4 szklanki oleju
    -1 cukier waniliowy
    -cukier puder do posypania

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać resztę składników i całość wymieszać na gładką masę. Ciasto przełożyć do tortownicy (śr. 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180* przez 40 minut. Po lekkim ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Masę najlepiej mieszać drewnianą łyżka wtedy ciasto po upieczeniu pozostanie puszyste

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy