Ciasto jogurtowe z winogronami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

:)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Spód:

    10 dag kruchych ciasteczek
    2 lyżki mielonych migdałów
    łyżka masła
    Masa jogurtowa:
    1 l i 200 ml jogurtu naturalnego
    4 łyżki cukru pudru
    6 łyżeczek żelatyny

Ciasto jogurtowe z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka rozgniatam, mieszam z mielonymi migdałami i rozpuszczonym masłem. Masę wykładam na dno blachy i ugniatam. Wstawiam do lodówki do stężenia.
  • 2. Jogurt mieszam z cukrem pudrem lub krótko miksuję. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szklanki gorącej wody. Lekko przestudzoną wlewam do jogurtu.
  • 3. Na stężałym spodzie rozkładam winogrona. Zalewam masą jogurtową i wstawiam do lodówki do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (171 ocen)

szybkie ciasto jogurtowe