Ciasto jogurtowo-miodowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną miodową babkę z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Babka jest cudownie wilgotna w środku i pyszna. Słodzona miodem lipowym smakuje wybornie. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    1/2 szkl miodu lipowego
    2 szkl mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki wiórków kokosowych
    100 g płatków migdałowych
    laska wanilii
    keksówka 10 x 24 cm

Ciasto jogurtowo-miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Laskę wanilii przecinamy na pół i wyjmujemy tępą stroną noża ziarenka. Do miski wlewamy jogurt, jajka, miód oraz dodajemy ziarnka wanilii, miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i płatki migdałowe i miksujemy przez chwilę. Ciasto przekładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy