Ciasto kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie Biszkoptu
Ubić białka, dodać cukier ubijać dalej potem dodać po jednym żółtku i nadal ubijać.
Wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczeni. Dodawać do białek i mieszać na przemian z
3-4 łyżkami oleju jednorazowo (12 łyżek razem).
piec 20 minut w 18 stopni
Pozostawić do ostygnięcia, przekroić na pół można nasączyć wodą z kieliszkiem spirytusu.
2.Wykonanie Masy kokosowej
Zagotować 1 szkl. mleka i zaparzyć kokos. Całe jaja ubić z cukrem na parze, Wlewać ½ szkl. gorącego mleka ciągle ubijając. Przestudzić ubijając dalej. Masło utrzeć na puchową masę dodając przestudzoną masę jajeczną i kokos. Przełożyć biszkopt.
Komentarze