Ciasto kokosowo - czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA KOKOSOWA
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Przestudzić.
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie.
Dokładnie wymieszać i przestudzić.
Śmietankę ubić na sztywno razem z serkiem mascarpone.
Dodać rozpuszczoną czekoladę i żelatynę.
Wymieszać.
Wsypać wiórki kokosowe.
Dokładnie razem wszystko wymieszać.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą.
Przełożyć masę kokosową.
Wyrównać i wstawić do lodówki.
MASA CZEKOLADOWA
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywno razem z serkiem mascarpone.
Dodać rozpuszczoną czekoladę .
Dokładnie razem wymieszać.
Masę czekoladową przełożyć na masę kokosową.
Wyrównać.
Przełożyć do lodówki, najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia.
Przed podaniem na wierzchu posypać ziarnami granatu i małymi bezami.
Komentarze