Ciasto "kubuś" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA SOCZKOWA:
Z 900ml soku odlać 1/2 szklanki, resztę zagotować. W pozostałej części rozpuścić cukier i budynie, wlać na gotujący się sok, ugotować jak budyń. Ostudzić przykrywając wierzch folią spożywczą. Masło ubić na puszysto, dodawać po łyżce zimny budyń, miksować dokładnie.
2.MASA ŚMIETANOWA:
Śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier i śmietan - fixy.
W 2 szklankach wrzątku rozpuścić galaretki, schłodzić, odstawić, aż będą tężejące.
3.SKŁADANIE:
Na spodzie blaszki ułożyć warstwę biszkoptów, wyłożyć masę z soku, przykryć delicjami, następnie dać ubitą śmietankę, polać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
Komentarze