Ciasto malinowe według kamilki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy.
2.Stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka.
3.Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy i dajemy do okrągłej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 26 cm.
4.Dokładnie rozsmarowujemy i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni..
5.Galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach według przepisu na opakowaniu i odstawiamy aż zacznie tężeć.
Śmietanę śnieżkę ubijamy z mlekiem i dodajemy do niej tężejącą galaretkę truskawkową.
6.Wystudzony biszkopt dajemy z powrotem do tortownicy, wykładamy na niego śmietanę śnieżkę z galaretką.
7.Na śmietanie układamy maliny.
8.zalewamy tężejącą galaretką wiśniową.
9.Dajemy do lodówki do stężenia na około 2 godziny.
Komentarze