Ciasto malinowo - borówkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto doskonałe na gorące dni, zachwyca wszystkich swoim smakiem.

  • 60 min

Składniki:

  • - 250 g biszkoptów
    - 1 kg serka mascarpone
    - śnieżka w proszku
    - 2 galaretki o smaku malinowym
    - 2 galaretki o smaku owoce leśne
    - 500 g malin
    - 500 g borówek amerykańskich

Ciasto malinowo - borówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć ( w miarę możliwości szczelnie) na brytfance.
  • 2. Galaretki malinowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody.
  • 3. Następnie serek mascarpone zmiksować ze śnieżka i ostudzoną galaretką malinową. Masę wylać na biszkopty i powrzucać do niej maliny, włożyć do lodówki aby masa stężała.Na wierzch masy malinowej wysypać borówki amerykańskie.
  • 4. Galaretki o smaku owoce leśne rozpuścić w 900 ml gorącej wody. Gdy galaretka ostygnie wylać na stężałą masę malinową i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy