Ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

Bardzo łatwe i smaczne,wilgotne ciasto, które można zrobić "na szybko"

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1,5 szlanki cukru
    1 szklanka oleju
    4 jajka
    2 szklanki startej marchewki
    2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżeczki sody
    szczypta soli

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moja wersja dekoracji ciasta 1. Jaja zmiksować z cukrem powoli dodawać olej dalej miksować dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą solą i cynamonem miksować
    (marchewkę dodać na końcu), wylać na dużą blachę, piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni ok. 50-60 i gotowe:) polecam zrobienie do ciasta polewy czekoladowej

Porady

Do ciasta można dodać pokrojone orzechy włoskie lub migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy