ciasto marchewkowo-krówkowe

0 (0 ocen)

jesienne ciasto z dodatkiem marchewki i cukierków "Krówek", wilgotne i mięciutkie, wprost przepyszne ;)

Składniki:

  • 120 g mąki pszennej,
    100 g krówek,
    3 łyżki mleka,
    60 g jogurtu naturalnego,
    50 ml oleju,
    3 łyżki cukru,
    2 jajka,
    1 łyżeczka cukru waniliowego,
    1 łyżeczka sody,
    szczypta soli,
    3 średnie marchewki

Ciasto marchewkowo-krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krówki rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestygnięte mieszamy z jogurtem. Jajka roztrzepujemy z cukrami, dodajemy krówki oraz olej. Następnie dodajemy marchew startą na tarce o małych oczkach (odsączamy z nadmiaru soku) oraz suche składniki. Całość przekładamy do formy o wymiarach 28x12 cm. Pieczemy ok. 30-35 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy