Ciasto marchewkowo - pietruszkowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, wilgotne w środku ciasto. Każdy kto je spróbuje nie uwierzy, że w środku jest "przemycona" pietruszka.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na keksówkę o wymiarach 12 x 23 cm:

    2 jaja
    1 duża marchewka starta na dużych oczkach
    1 duża pietruszka starta na dużych oczkach
    1/2 szklanki oleju
    1 szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka przyprawy do pierników
    szczypta soli

Ciasto marchewkowo - pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto marchewkowo - pietruszkowe 1. Jaja miksuję z cukrem na puszystą masę.
    Do jajecznej masy stopniowo dodaję mąkę z sodą, proszkiem i solą, cynamon, przyprawę do pierników, olej oraz marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
    Piekę około 40 minut do suchego patyka w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy