Pyszne, wilgotne w środku ciasto. Każdy kto je spróbuje nie uwierzy, że w środku jest "przemycona" pietruszka.
50 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na keksówkę o wymiarach 12 x 23 cm:
2 jaja
1 duża marchewka starta na dużych oczkach
1 duża pietruszka starta na dużych oczkach
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka przyprawy do pierników
szczypta soli
Ciasto marchewkowo - pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja miksuję z cukrem na puszystą masę.
Do jajecznej masy stopniowo dodaję mąkę z sodą, proszkiem i solą, cynamon, przyprawę do pierników, olej oraz marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
Piekę około 40 minut do suchego patyka w temperaturze 180 stopni.
Komentarze