Ciasto marmurkowe z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananas odsączyć na sitku.
Margarynę utrzeć z 130g cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. W czasie ucierania dodawać kolejno po jednym jajku. Potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i 75 ml mleka, wszystko dobrze wymieszać. Na przygotowaną blaszkę wyłożyć połowę ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao, resztę cukru i mleka. Wyłożyć na ciasto jasne i zamieszać widelcem. Wyrównać powierzchnię i ułożyć na wierzchu krążki ananasa. Piec ok 60 minut w ok 180’C.
2.Na soku ugotować budyń, wystudzić go i utrzeć z margaryną. Śmietankę ubić z cukrem i fixem. Do utartej masy dodać ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać.
Komentarze