Ciasto Migdałowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciasto łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • • 120g Mąki
    • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
    • 175g miękkiego masła
    • 150 g cukru pudru
    • 3 jajka
    • Szczypta soli
    • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 65 g mielonych migdałów

Ciasto migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z migdałami, proszkiem szczyptą soli.
    Miękkie masło z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy skórkę i sok z cytryny. Następnie nie przerywając miksowania , pojedynczo dodajemy jajka. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy (łyżką).
    Masę przekładamy do keksówki lub małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika z termo obiegiem 170 stopni a zwykły w 190 stopni i pieczemy 45 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy