Dodatkowo:
1 duże jabłko
2 op budyniu śmietankowego lub waniliowego
2 szklanki kompotu z truskawek
2 niepełne szklanki wody
szklanka truskawek z kompotu
papier do pieczenia
1.1.
Białka ubic z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę.Dalej ubijając dodawać żółtka z proszkiem do pieczenia, miksujemy 1 min.Dodajemy mąkę i olej, mieszamy drewnianą łyżką.Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blachy(24x36 cm). Pieczemy 30 min w 180 stopniach.
2.
Margarynę i cukier rozpuścić.Wsypać wiórki kokosowe i mieszamy na małym ogniu 5 min.Do ostudzonej masy dodaj jajka i miksujemy.
3.
Jabłka kroimy w kostkęa, truskawki odsączyć z nadmiaru kompotu.
4.
2 szklanki kompotu mieszamy z jedną szklanką wody i gotujemy. W pozostawionej wodzie mieszamy budynie i wlewamy do wymieszanego kompotu i robimy budyń.
5.
Na ciasto wykładamy owoce.Na owoce wylewamy budyń a póżniej masę kokosową.Wstawiamy do piekarnika na 20 min aż góra będzie miała złoty kolor.
Komentarze