Ciasto nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka. wymieszać łyżką z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Upiec w temp. 180st 25minut.
2.Masa z nutellą: umieścić płatki w woreczku i rozgnieść je wałkiem do ciasta,lub tłuczkiem. podgrzać nutellę w kąpieli wodnej, połączyć z płatkami.
3.biszkopt przekroić na dwa placki, na pierwszy wyłożyć masę, przykryć drugim biszkoptem, ubić śmietanę z cukrem waniliowym, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4szklgorącej wody. wyłożyć na placek.
4.ubić śmietanę z cukrem i kakao, oraz z żelatyną rozpuszczona w 1/4szkl wody. wyłożyć na placek i schłodzić w lodówce.
Komentarze