Ciasto orzechowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne dla koneserów orzechów

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4,5 szkl. maki
    2 szkl. cukru
    2 szkl. zmielonych orzechów włoskich
    2 kostki margaryny
    2 jaja
    dżem (malinowy, porzeczkowy)

Ciasto orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić jedna częścią ciasta dno. Na cieście rozsmarować dżem i pokruszyć druga cześć ciasta . Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 45-50 min.

Porady

Zaleta tego ciasta jest to ze bardzo szybko sie robi ale również bardzo szybko znika ze stołu :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy