Ciasto „Owocowa magnolia”

0 (0 ocen)

  • 50 min

To ciasto zniknie błyskawicznie ze stołu.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka

    Pół szklanki mąki

    4 łyżki cukru

    Łyżeczka proszku do pieczenia

    2 opakowanie serka mascarpone

    Cukier puder

    Cukier waniliowy

    2 szklanki zmiksowanych truskawek

    Szklanka zmiksowanych porzeczek

    4 łyżeczki żelatyny

    Czekolada

Ciasto „owocowa magnolia” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i dokładnie wymieszaj. Przełóż do formy 24 na 36 cm i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Dodaj do zmiksowanych truskawek i porzeczek, dokładnie połącz całość. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
  • 3. Serek mascarpone zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wyłóż na biszkopt. Następnie połóż tężejącą masę owocową. Gdy bardziej stężeje wylej roztopioną, przestygniętą czekoladę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy