Ciasto piernikowe przekładane marmoladą

0 (0 ocen)

  • 1 min

Niezbyt wyszukane składniki, łatwość przygotowania i jego smak - to jego atuty.

  • 1 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka margaryny
    200 gr cukru
    250 gr mąki
    1 szkl. mleka
    1 łyżka kakao
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżeczki przyprawy do piernika
    marmolada

Ciasto piernikowe przekładane marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto piernikowe przekładane marmoladą 1. Jajka z cukrem i margaryną utrzeć. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawę do piernika. Ucieramy wszystko razem, dodając stopniowo mleko. Przelewamy do keksówki o wym. ok. 30x15 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C przez około 50 min. Po wystudzeniu ciasto przekroić na pół i posmarować marmoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy