Ciasto piniata

0 (0 ocen)

Każdy mały łasuch zachwyci się tym ciastem, zaglądając do jego wnętrza.

Składniki:

  • Babka 4 półkule:
    -5 jajek,
    -1 szkl. wody,
    -1 szkl. oleju,
    -3 szkl. mąki,
    -1,5 szkl. cukru,
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    -cukier wanilinowy.

    Krem:
    -1/2 szkl. mleka,
    -1/2 szkl. cukru,
    -250g margaryny,
    -kwasek cytrynowy,
    -olejek rumowy.

    Zawartość:
    -2 małe snickersy,
    -cukierki mm's,
    -2 krówki,
    -2 sezamki

Ciasto piniata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piniata 1. Babka:
    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy wszystkie składniki i łączymy ze sobą.
    Formy w kształcie półkul smarujemy masłem i obsypujemy bułką tarta. Wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości i pieczemy 30-45 minut w temp. 180 stopni.
  • 2. Krem:
    Mleko zagotowujemy w garnku. Gdy będzie się gotowało wsypujemy cukier, rozprowadzamy i doprowadzamy do ponownego wrzenia. Zdejmujemy z gazu i ochładzamy.
    Margarynę miksujemy na puch i dodajemy powoli zimne mleko. Do smaku dodajemy kwasek i olejek
  • piniata 3. W babkach robimy dziurki i wkładamy nasze łakocie. Następnie krawędzie smarujemy kremem i sklejamy. Ozdabiamy wierzch

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.84 (627 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia