Ciasto pomarańczowe

0 (0 ocen)

Jest pomarańczowe w środku i smakuję na pomarańczowo

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1 i ½ szklanki cukru
    6 jajek
    2 szklanki mąki pszennej
    1 kisiel pomarańczowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2-3 łyżki oleju
    1 opakowanie skórki kandyzowanej pomarańczowej
    ½ szklanki soku pomarańczowego
    1 aromat pomarańczowy

Ciasto pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dosypać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Dodać olej, sok, aromat, na końcu skórkę. Przelać do foremki silikonowej w kształcie zająca i piec 40 min w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu dowolnie udekorować.

Porady

Proste i łatwe, zamiast formy zająca można użyć zwykłej blaszki, po ostudzeniu polać ciasto polewą czekoladową i posypać pomarańczowymi wiórkami kokosowymi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy