Ciasto raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i za pomocą łyżki mieszamy . Na wysmarowaną blachę i wysypaną kaszą manną wylewamy ciasto i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni .
1 ½ mleka zagotowujemy ze szklanką cukru. 1 ½ szklanki maki mieszamy z 1 ½ szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko ( tak jak budyń) , następnie studzimy > Miękkie masło miksujemy z olejkiem i porcjami dodajemy ugotowany budyń i miksujemy . Biszkopt rozkrawamy na pół i przekładamy masą kładziemy następny biszkopt i masę . Przygotowujemy wiórki kokosowe na patelni rozpuszczamy masła dodajemy cukier i wiórki smażymy na złoty kolor i posypujemy po cieście włącznie z bokami . Gotowe smacznego .
Komentarze