CIASTO RAFFAELLO

0 (0 ocen)

rewelacyjne ciasto z aksamitna masą i wiórkami kokosowymi podbija wasze podniebienia

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT
    5 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki ( typ 550)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    SKŁADNIKI NA MASĘ
    3 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 ½ szklanki mąki
    1 olejek śmietankowy
    1 kostka masła
    SKŁADNIKI DO POSYPKI
    2 paczki wiórek kokosowych
    Olejek śmietankowy
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki cukru

Ciasto raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i za pomocą łyżki mieszamy . Na wysmarowaną blachę i wysypaną kaszą manną wylewamy ciasto i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni .
    1 ½ mleka zagotowujemy ze szklanką cukru. 1 ½ szklanki maki mieszamy z 1 ½ szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko ( tak jak budyń) , następnie studzimy > Miękkie masło miksujemy z olejkiem i porcjami dodajemy ugotowany budyń i miksujemy . Biszkopt rozkrawamy na pół i przekładamy masą kładziemy następny biszkopt i masę . Przygotowujemy wiórki kokosowe na patelni rozpuszczamy masła dodajemy cukier i wiórki smażymy na złoty kolor i posypujemy po cieście włącznie z bokami . Gotowe smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy