Ciasto SALCESON.

0 (0 ocen)

Ciasto do kawy.

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    1 galaretka pomarańczowa (lub inna)
    3 wafle
    1 paczka herbatników
    bakalie

Ciasto salceson. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier i kakao zagotować. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody, schłodzić. Kiedy zacznie tężeć, wlać do masy kakaowej.
  • 2. Herbatniki oraz 2 wafle pokruszyć na małe kawałki, bakalie lekko posiekać i wszystko razem wymieszać.
  • 3. Czystą ściereczkę zwilżyć wodą i położyć na niej ostatni wafel. Kiedy namoknie, rozłożyć na nim przygotowaną masę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy