Ciasto słodka czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno,dodać cukier dalej ubijać,następnie wymieszać makę z proszkiem i kakao,do piany dodać żółtka,następnie porcjami wsypywać suche składniki,wymieszać delikatnie łyżka,ciasto wlać na natłuszczona blachę,wyścielana papierem,piec 20 minut w temp.180 stopni.Gdy się upieczewystudzić,robimy drugie ciasto,podane składniki mieszamy i wyrobione ciasto dajemy na blachę natłuszczona i pieczemy 15minut w temp.175 stopni.Ostudzić.Robimy masę,większość mleka zagotowujemy z cukrem,resztę mieszamy z budyniem,wlewamy do gotujacego mleka zagotowujemy,czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej i wlewamy do budyniu,gdy wystygnie utrzeć z masłem.Ciasto drugie smarujemy połowa masy,dajemy pierniki,na pierniczki masę,i biszkopt.Dekorujemy według uznania.
Komentarze