Ciasto:
1 kg sera w wiaderku
4 galaretki agrestowe lub cytrynowe
4 Śnieżki
6 łyżek cukru pudru
2 szklanki mleka
4 szklanki wrzącej wody
20 sztuk herbatników
Ciasto śnieżny puch - filmik krok po kroku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia.
2.Blachę wyłożyć herbatnikami.
3.4 Śnieżki ubić w dwóch szklankach mleka. Dodać 6 łyżek cukru pudru. Wymieszać. Dodać ser z wiaderka i ponownie wymieszać mikserem. Następnie dodać tężejącą galaretkę i miksować do połączenia składników. Masę wylać na herbatniki. Wyrównać wierzch. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
4.Posypka kokosowa:
2 łyżki masła roztopić na patelni. Dodać 2 łyżki cukru i mieszać do rozpuszczenia. Wsypać 10 łyżek wiórków kokosowych. Prażyć (cały czas mieszając) aż wiórki będę miały złoty kolor.
Przestudzić i następnie posypać ciasto.
Komentarze