Ciasto toffi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 25 lat, jestem ekonomistką. Przepis na to ciasto mam od znajomej.

Składniki:

  • ● 3 paczki herbatników
    ● 1 op. biszkoptów
    ● puszka słodzonego mleka skondensowanego
    ● 500 ml śmietany kremówki
    ● starta czekolada
    ● 4 żółtka
    ● kostka masła roślinnego
    ● cukier waniliowy
    ● szklanka cukru pudru
    ● szklanka mąki krupczatki
    ● 1 l mleka
    ● 3 łyżki cukru pudru

Ciasto toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2,5 szklanki mleka, szklankę
    cukru, cukier waniliowy
    i masło gotujemy. Resztę mleka,
    żółtka i mąkę miksujemy
    i wlewamy do wrzącego mleka,
    mieszamy. Puszkę mleka
    gotujemy 3 godz na karmel.
  • 2. Na blasze układamy herbatniki,
    wylewamy gorącą
    masę. Układamy biszkopty,
    wylewamy ciepły karmel. Studzimy
    i wykładamy kremówkę
    ubitą z 3 łyżkami cukru pudru,
    posypujemy czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Komentarze

Podobne przepisy