Ciasto tortowe mascarpone. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt- białka ubijamy na sztywno dodając cukier waniliowy zmieszany z cukrem oraz żółtka, mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy z masą białkową przelewamy ciasto do formy 24/ 39 wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok.40 min w twmperaturze 170 stopni. Krem - mascarpone ucieramy z cukrem i jogurtem , a nastepnie delikatnie łączymy z ubitą na sztywno śmietaną.
2.Z biszkoptu wykrawamy jedynkę kroimy na 2 blaty 1 blat nasączamy sokiem z cytryny zmieszanym z wodą i cukrem, następnie smarujemy dzemem oraz nakładamy krem. nakładamy 2 blat i smarujemy również dzemem i nakładamy krem i cały tort wkoło też smaryjemy kremem oraz obsypujemy kokosem z czekoladą . Całość dekorujemy według uznania.
Komentarze