Ciasto "trójkolorowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto I:
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę i dodajemy margarynę lekko rozpuszczona. Gdy składniki się połączą dodajemy zapach i śmietanę, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Tak przygotowaną masę wylewamy na blachę.
Ciasto II:
Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier, zapach, mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na ciasto I.
Ciasto III:
Z białek ubić pianę dodać cukier. Ubijać chwilę po czym dodać żółtka, kakao, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i roztopioną chłodną margarynę. Masę wylać na ciasto II.
Pieczemy 50 minut w 175 stopniach.
Komentarze