Ciasto truskawkowe na spodzie czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Owocowe ciasto na chrupiącym spodzie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 500g truskawek
    1 galaretka truskawkowa

    800g serka homogenizowanego (np. waniliowy)
    1 łyżka żelatyny
    100ml wody

    150g sucharków
    100g kremu czekoladowego

Ciasto truskawkowe na spodzie czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki drobno pokruszyć, dodać krem czekoladowy, wymieszać. Masę rozprowadzić równomiernie na dnie tortownicy (o śr. 24 cm). Wstawić do lodówki. Przygotować masę serową: żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do serka, zmiksować. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Truskawki oczyścić, następnie ułożyć na masie serowej, zalać tężejącą galaretką. Przed podaniem wstawić do lodówki na min. 2 godz. Smacznego!

Porady

Truskawki można zastąpić innymi owocami sezonowymi :)

Komentarze

Podobne przepisy