Ciasto z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1,5 szkl. wrzątku. Odstawiamy do stężenia, kroimy w kostkę. Czekoladę łamiemy w kawałki.
2.Biszkopt: jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Pieczemy (forma 25x38 cm) 30 minut w 180 °C. Studzimy, przekrawamy na 2 placki.
3.Masa: banany rozgniatamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Galaretki rozpuszczamy z cukrem waniliowym w szklance wrzątku. Tężejące mieszamy z bananami. Masą przekładamy biszkopty.
4.Schłodzoną kremówkę ubijamy ze śmietan-fiksem. Pianką smarujemy ciasto. Dekorujemy czekoladą i galaretką pomarańczową.
Komentarze